Zobrazit ostatní články k městu

Průvodce po vodním ráji České republiky

Kraj: Hlavní město Praha

Okres:Hlavní město Praha

Město:Praha

    Ty tam jsou doby, kdy jsme závistivě hleděli přes hranice a lítostivě pošilhávali po fotografiích lidí, kteří si užívají v obrovských vodních palácích pohádkové relaxace a zábavy. „Palácová vodní kultura“ totiž poměrně nedávno ovládla i naše území. Není tedy žádnou výjimkou, když se nedočkaví jedinci rozhodnout nečekat na léto, v němž se otvírají brány koupališť, a obrovskou vodní plochu se spoustou atrakcí si vychutnají již mnohem dříve. Pojďme se i my dnes podívat, kde si můžeme tento luxus v největší možné míře dopřát.

Aquapark Babylon v Liberci

    Zatím je jednoznačně nejlepším vodním rájem České republiky liberecký aquapark Babylon. Na 700 metrech čtverečních vodní plochy vám nabídne množství nejrůznějších bazénů, skluzavek a tobogánů. Nechybí zde ani adrenalinová atrakce space-bowl či síťové prolézačky, které jsou umístěny přes deset metrů nad hladinou vody v bazénech. Romantici pak ocení zejména jeskyně spolu s vodotrysky a gejzíry a starší či unavení lidé určitě spočinou v náruči perličkových koupelí nebo si vychutnají vodní a podvodní masáže. Dále vám aquapark Babylon může nabídnout sauny a parní komory, solária, rašelinové zábaly, naturistické párty a především spoustu občerstvení. A protože je aquapark v Liberci součástí celého zábavního a hotelového komplexu, není vůbec na škodu spojit návštěvu aquaparku, zejména pokud máte s sebou i děti, třeba s takovým lunaparkem, labyrintem nebo iQparkem.

Aquapalace Praha

    Tento prý největší aquapark ve střední Evropě bude otevírat již v květnu letošního roku. Těšit se můžete především na gigantických 9 150 metrů čtverečních vodní plochy, jež je rozdělena do tří paláců – Paláce vln, Paláce dobrodružství a Paláce relaxace, které jsou protkány umělými řekami. Dobrodružství pak zažijete na šesti tobogánech, třech skluzavkách, space-bowlu nebo v bazéně s umělým vlnobitím. Vyzkoušet si zde také můžete potápěčský ponor v tubusu o hloubce osmi metrů. Ten, kdo chce relaxovat, určitě nepohrdne vířivkou a masážní lavicí. Aquapalace také nabízí spoustu nejrůznějších saun, relaxační prostory, občerstvení a ultramoderní dvoupatrovou fitness zónu.

Aquapark Vyškov

    Jestliže jste z Moravy, pak zavítejte do aquaparku ve Vyškově u Brna, kde na váš čeká 25 metrů dlouhý plavecký bazén, vířivá vana s párou, ale také spousta atrakcí jako například dva tobogány, vodní hřib, divoký kanál, vzduchová masážní lůžka nebo bazén pro nejmenší děti v podobě hradu. Nechybí zde ani restaurace s bohatým výběrem jídel a nápojů či finská sauna a nabídka masáží.

    Zajímavé aquaparky dále hledejte například ve Špindlerově Mlýně, v Jihlavě, Kladně, Mostě, Františkových Lázních, Pardubicích nebo Jičíně.


Autor: Eliška Pelikánová - www.turistik.cz

Vložil: Uživatel 66

Vytvořeno: 2008-04-24 00:00:00

Ohodnotit článek

Hodnotit mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde

Reakce čtenářů

Nebyla nalezena žádná položka

Přidat komentář

Reagovat mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde