Zobrazit ostatní články k městu

Vánoční města – Brno

Kraj: Jihomoravský kraj

Okres:Brno-město

Město:Brno

    Kdo dává o Vánocích přednost ruchu, šveholení spoustě lidských hlasů a zároveň si nenechá ujít příležitost k navštívení historických památek, určitě udělá dobře, jestliže si za svou vánoční destinaci vybere moravskou metropoli Brno.

    Ačkoliv se vánoční svátky kvapně blíží a nespočet vánočních akcí již vzalo za své, v Brně toho na vás kupodivu čeká ještě mnoho. Vánoční trhy na Výstavišti Brno sice již skončily, ale nezoufejte, stále ještě probíhá akce pod názvem Tradiční Vánoce v Brně, která se koná až do poledních hodin Štědrého dne na brněnském Náměstí Svobody. Čeká na vás velké množství stánků, kde si můžete nakoupit poslední vánoční dárky, jen tak se potěšit nějakým ručně zhotoveným výrobkem nebo se mlsně nechat opájet sladkou a voňavou medovinou či stejně výborným horkým punčem. A kdo má rád zabijačkové speciality, také nepřijde zkrátka. Dále bude po celou dobu prodeje pro malé kutily k dispozici vánoční dílna, prostřednictvím které si děti mohou vlastnoručně vyrobit jednoduchá dílka, a nebude chybět ani vánoční pošta, jež poslouží dětem k tomu, aby mohly Ježíškovy poslat v dopisech a obrázcích svá tajná přání. Všechno toto bude doprovázeno bohatým kulturním programem, který každý večer zakončí koncert některého z populárních umělců.

    Z dalších akcí určitě nezapomeňte navštívit Muzeum romské kultury v Brně, které si pro vás připravilo výstavu, jež se vám bude snažit přiblížit romské vánoční tradice. Její součástí jsou také papírové, vyšívané i vyřezávané betlémy a zvukové záznamy výpovědí pamětníků. Výstava potrvá až do konce ledna příštího roku.

    22. prosince si pak vyhraďte čas pro jeden z nejslavnějších sborů Evropy, který se vám představí se starými ruskými písněmi a světovými koledami. Koncert se koná V Konventu milosrdných bratří.

    Ani zoologická zahrada v Brně nezahálela. Připravila si pro vás akci pod názvem Štědrodopolední krmení zvířátek v brněnské ZOO, která začíná 24. prosince o půl desáté. Jestliže si neumíte představit výlet, aniž byste nenavštívili kulturní a historické památky, tentokrát zoufat jednoznačně nemusíte, protože v Brně jich najdete více než dost. Vzpomeňme namátkou honosnou katedrálu sv. Petra a Pavla, která tvoří jednu z hlavních dominant Brna. Veřejnosti je přístupná každý den za mírný poplatek. Navštívit můžete také její kryptu, otevřenou ovšem pouze o víkendu. Nemělo by se zapomenout ani na hrad Špilberk a jeho slavné kasematy, kde lze v této době navštívit stálé expozice, rozhlednu a krátkodobé výstavy. A co teprve proslulá funkcionalistická Vila Tugendhat? Ani tu si určitě nenechte ujít. Otevřeno má od středy do neděle a zcela jistě udělá nezapomenutelnou tečku za vaším vánočním výletem.

 

Autor: Eliška Pelikánová - www.turistik.cz

Vložil: Uživatel 66

Vytvořeno: 2007-12-19 00:00:00

Ohodnotit článek

Hodnotit mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde

Reakce čtenářů

Nebyla nalezena žádná položka

Přidat komentář

Reagovat mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde