Zobrazit ostatní články k městu

Kašperské Hory – dovolená s dětmi

Kraj: Plzeňský kraj

Okres:Klatovy

Město:Kašperské Hory

    Kašperské Hory jsou nejvýše položeným gotickým městem v Čechách. Tato původně hornická osada, za Jana Lucemburského povýšena na horní město, leží ve střední části Šumavy nad Údolím Otavy. Kašperské Hory jsou „nej“ ale ještě něčím jiným. Jsou jednou z „nejideálnějších“ možností pro dovolenou rodin s malými dětmi.

 

    V okolí i v samotných Kašperských Horách je spousta zajímavostí, které stojí za to navštívit a vidět. Co se týče samotné přírody, jednou z možností je například pět jezer ledovcového původu: Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a jezero Laka. Kromě Černého jsou dostupná i na kolech. Také pro Šumavu typická rašeliniště Chalupská, Jezerní a Tříjezerní jsou pro veřejnost přístupná. Za nejkrásnější na Šumavě je považována rozhledna Poledník ( 1315 m n. m.), která vznikla rekonstrukcí věže vojenského hraničního objektu ze 60. let. Naučná stezka vede kolem řeky Vydry v přírodní rezervaci Povydří. Pominout nelze ani šumavský prales Boubín.

 

    Z památek přímo v Kašperských Horách je zajímavý např. kostel sv. Mikuláše s dřevěným malovaným stropem lodi. V Kašperských Horách je také Muzeum Šumavy, kde se lze dozvědět více o minulém životě na Šumavě. V okolí například vrchol Javorník poskytuje výhled z rozhledny, pod vrcholem stojí rotundová kaple, odkud je také hezký výhled např. na Boubín. V okolí je možné navštívit hrad Kašperk, Rabí, Velhartice, město Český Krumlov, sklářské muzeum v Lenoře či technickou památku Schwarzenberský plavební kanál.

 

    Oblast Kašperských Hor nabízí i další turistické cíle, které lze přizpůsobit nárokům a možnostem. Pokud budete chtít výpravu absolvovat s dětmi, v informačním centru přímo na náměstí vám ochotně poradí, kterým směrem a za jakých podmínek se vydat.

 

Autor: www.turistik.cz

Vložil: Uživatel 66

Vytvořeno: 2007-05-16 00:00:00

Ohodnotit článek

Hodnotit mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde

Reakce čtenářů

Nebyla nalezena žádná položka

Přidat komentář

Reagovat mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde