Zobrazit ostatní články k městu

Letní kurz kaligrafie a keramiky na zámku

Kraj: Vysočina

Okres:Pelhřimov

Město:Žirovnice

    Máte-li rádi romantiku a aktivní trávení své dovolené, nabízí se vám letní kurz keramiky a kaligrafie. V romantickém prostředí renesančního zámku Žirovnice (u Pelhřimova) se můžete stát na týden dobovými písaři, nebo keramiky.

    Práce v dílnách (buď keramické, nebo kaligrafické) je koncipována tak, aby zbyl odpoledne čas na vaši relaxaci, čas který můžete využít třeba na výlet (Telč, Jindřichův Hradec…) či koupání. Právě proto je tato aktivita určena i pro celou rodinu, dvojice, nebo skupiny přátel, kteří se společně mohou zabavit a něco se naučit, poznat krásné místo a samozřejmě si i užít letních radovánek.

    Pokud se rozhodnete přihlásit, měli byste vědět, že budete mít zajištěno (v ceně kurzu) netradiční ubytování na místní faře poblíž zámku. Z oken pokojů je vidět krásné prostředí rybníka i panorama zámku, ubytování vám navíc nabízí veškerý konfort (kuchyňka, lednice, společenská místnost, pobyt na krásné zahradě,…) a především potřebný klid a ticho k odpočinku. Každé ráno po snídani budeme odcházet na zámek (5 min.) pracovat v dílně (keramické, nebo kaligrafické), odpoledne po třetí hodině můžete čas trávit dle svých přání. Dalšímu stravování se vám v místě nabízí několik restaurací a samozřejmě obchodů s potravinami.

    Po týdnu práce si odvezete nové dovednosti i svůj výtvor na památku příjemně stráveného letního času. Kaligrafickou dílnu vede výtvarník a učitel Daniel Koráb (SPŠ Grafická- kaligrafie u prof. B.Blažeje,…). Účastníci „písařské dílny“se budou učit a hrát si s písmem doby gotiky a renesance, seznámí se s dobovými i současnými písařskými technikami, materiály a nástroji. Inspirací budou i dochované nápisy na stěnách zámku.

    Keramickou dílnu povede keramik a učitel Václav Černoch ( SPŠ keramická, Bechyně) a zájemci se v ní seznámí s rozmanitými keramickými technikami, materiály a odvezou hotový keramický výrobek.

    Termín kurzů je – 17.8. – 24.8. 2008, cena (včetně materiálu a ubytování) je 4800,-Kč, rodiny s dětmi mají slevu na dítě – 2500,-Kč, po přihlášení (do konce června) je nutné složit zálohu 2000,-Kč.

Vyberte si a přihlaste se!

Hlaste se na [email protected] , kde dostanete veškeré informace.

Autor: Mgr.Daniel Koráb - www.korab.wz.cz

Vložil: Uživatel 66

Vytvořeno: 2008-05-03 00:00:00

Ohodnotit článek

Hodnotit mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde

Reakce čtenářů

Nebyla nalezena žádná položka

Přidat komentář

Reagovat mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde