Zobrazit ostatní články k městu

Křidýlko nebo stehýnko?

Kraj: Hlavní město Praha

Okres:Hlavní město Praha

Město:Praha

    Časy, kdy si Češi dopřáli oběd v restauraci maximálně u příležitosti promoce či sňatku a největší pochoutkou byla svíčková, jsou dávnou pryč. Češi se odhodlávají k nejrůznějším kulinářským experimentům, zakoušejí exotické restaurace rozmanitých kuchyní světa jen tak ze zvědavosti či pro radost, mění své stravovací návyky, zajímají se o moderní trendy vaření, shánějí se a jsou ochotni investovat do kvalitních potravin. Spolu s rostoucí životní úrovní stoupá i počet mlsných jazýčků, rozšiřuje se spektrum gastronomické nabídky a zvyšuje se její kvalita.

    Praha se sebevědomě zařazuje mezi skutečné evropské metropole gastronomie (můžete zde ochutnat z více než čtyřiceti druhů různých kuchyní). Důkazem je i ve střední Evropě ojedinělé prestižní ocenění pro kuchaře a restauratéry – hvězdička průvodce Michelin, kterou letos na jaře získala pražská restaurace Allegro hotelu Four Seasons. Tohoto mezinárodně velmi ceněného uznání, o které usilují všichni přední kuchaři světa, se však dostane (a lze o něj opět přijít) za velmi přísných podmínek opravdu jen těm nejlepším z nejlepších.

    V České republice je ale hojná nabídka i dalších špičkových restaurací – vyznat se ve spletitém výběru a rozpoznat skutečnou kvalitu vám může pomoci nezávislý průvodce po tuzemských restauracích Maurerův výběr Grand Restaurant. A právě Pavel Mauer, zakladatel a vydavatel zmíněného průvodce, je i organizátorem jedinečné kulinářské show – PRAGUE FOOD FESTIVAL, jejíž druhý ročník se koná ve dnech 20.-22. června 2008 na Slovanském ostrově (Žofín) v Praze.

    Po tři, vůněmi a chutěmi nabité dny budou moct návštěvníci festivalu ochutnat speciality brazilské, české, francouzské, japonské a středozemní kuchyně šéfkuchařů 37 nejlepších restaurací TOP 100 z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant, vína z celého světa, plzeňské pivo, kávu Nespresso a vítězné eko-produkty ze soutěže Česká biopotravina 2008.

    Pokud patříte nejen mezi milovníky jídla, ale i vaření, nenechte si ujít workshopy na různá gastronomická témata, které budou pod vedením špičkových mistrů svého oboru probíhat denně od 13 do 19.30 hod. v prostorách historické budovy Žofína. Máte-li spíše slabost pro nápoje, neváhejte vyzkoušet pivní degustaci vedenou sládkem plzeňského Prazdroje či podlehnout široké nabídce kvalitních vín.

    Na své si přijdou konečně i ti nejmenší v dětském gurmánském koutku, kde se bude praktikovat umění cukrářské a kde si budou moci vyzkoušet své praktické kuchařské dovednosti. O další rozptýlení návštěvníků se postarají živé cooking shows, tematicky laděná hudební vystoupení či módní přehlídka Studia LR známé návrhářky Liběny Rochové.

    Letošní PRAGUE FOOD FESTIVAL navíc hledá další hodnotitele ze všech profesních i sociálních sfér. Pokud přijdete a zaregistrujete se, můžete se stát hodnotitelem v nezávislém Maurerově průvodci i vy! Projekt zaštiťuje primátor hlavního města Prahy Pavel Bém a podporuje Městská část Praha 1. Vstupné činí 350 Kč a zahrnuje konzumaci v hodnotě 250 Kč, jídlo a pití nad tento rámec je možno platit jen tzv. grandy, které lze během akce kdykoliv dokoupit.


Autor: Karolína Tietjenová - www.turistik.cz

Vložil: Uživatel 66

Vytvořeno: 2008-06-13 00:00:00

Ohodnotit článek

Hodnotit mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde

Reakce čtenářů

Nebyla nalezena žádná položka

Přidat komentář

Reagovat mouhou pouze registrovaní uživatelé. Zaregistrovat se můžete zde