NS Roztocký háj - Tiché údolí - okolí 10km - strana 3
Turistické objekty v nejbližším okolí, 5 km,
10 km,
20 km
-
21.
Del Corso
Italská a rybí restaurace s krásným interiérem, výborným jídlem a kvalitním vínem za příznivé cenyvíce informací -
22.
Dubový mlýn
Dubový mlýn je doložen v pramenech na konci 16. století jako majetek strahovských premonstrátů, ale založen byl pravděpodobně již v 15. století. V první polovině 19. století objekt krátce po sobě třikrát ...více informací -
23.
Císařský mlýn
S Královskou oborou sousedí Císařský mlýn s pilou, založený na sklonku 16. století. Písemné zprávy dokládají v těchto místech mlýn již roku 1228, přičemž ten patřil ke statku svatojiřského kláštera. V ...více informací -
24.
Café Technika
V novém centru "kampusu" sídlí kavárna - Café Technika, která se chce stát srdcem školy i knihovny. Místem setkávání a prolnutí různých světů od přísně akademického, technického až k zcela opačným. ...více informací -
25.
Strnadova vila
Projektantem vily pro stavebního podnikatele Františka Strnada byl Josef Gočár. Vila byla dimenzována pro početnou rodinu ve architektonickém stylu purismu a postavena v letech 1925-26 v Praze-Bubenči (ulice Na Marně). ...více informací -
26.
Linhartova vila
V ulici Na Viničních horách (č. p. 46) v Dejvicích si v letech 1927-29 podle vlastních návrhů postavil tuto vilu architekt Evžen Linhart. Jeho vila je skvělým příkladem emocionálního funkcionalismu, který si ...více informací -
27.
Náhrobek Jaroslava Boudy
Rozměrný pískovcový náhrobek na dejvickém hřbitově, jehož autorem je František Bílek, zdobí výrazný reliéf vztyčené mužské postavy s rukama nad hlavou, po stranách lemovaný symbolistním nápisem: „Kéž ...více informací -
28.
Usedlost Hanspaulka
Usedlost Hanspaulka se dochovala v pozdně barokní podobě z poloviny 18. století jako obytná dvoupodlažní budova s mansardovou střechou. V té době nechal tehdejší majitel Hippmann zbudovat jednopatrový barokní ...více informací -
29.
U Adély
Vítejte v Restauraci U Adély.Nabídka minutkové, vegetariánské a zvěřinové kuchyně. Možnost pořádání firemních rautů do 50 osob. Výběr z denních hotových jídel.více informací -
30.